Skip to main content
nieuws

Wij recyclen haren met The Green Scissors

Kapsalon Flor in Nijmegen maakt gebruik van vegan producten en voert een duurzame visie uit in de hele kapsalon. Als duurzame kapper maken we gebruik van natuurlijke ingrediënten en biologische afbreekbare dierproefvrije, vegan en duurzame producten. Daarnaast streven wij ook om op het gebied van materiaalgebruik en afvalwerking alles zo duurzaam mogelijk te doen. Daarom werken wij samen met The Green Scissors.

Wij zijn als duurzame kapper ook verbonden aan The Green Scissors. De missie van The Green Scissors is afval verminderen en meer duurzaamheid bereiken in de kapperswereld. Deze missie sluit helemaal aan bij onze missie. Bij Kapsalon Flor in Nijmegen staan de recyclingsbakken van The Green Scissors in de zaak.

Haar is geen afval, haar is een bron van proteïnen die terug zouden moeten keren naar de natuur. Green Scissors zegt hierover: ‘Om het haar terug naar de natuur te krijgen en om te zetten in Eco Super Compost, werken we samen met een van onze partners GreenFerm.’

The Green Scissors richt zich op de verwerking van haar tot dierlijk drijfmest. GreenFerm realiseert in de Ecofactorij in Apeldoorn een grootschalige mestverwerking. Het ingezamelde haar wordt hier op een wetenschappelijke manier verwerkt. Bestaande en beproefde technologieën worden hier gecombineerd met innovatieve eco-oplossingen. Op deze manier ontstaat er een nieuw circulaire product dat voedingsstoffen terugbrengt naar de natuur met een minimale impact op onze planeet.

Duurzame kaper in Nijmegn

Het haar van onze klanten wordt dus niet weggegooid. Als je onze kapsalon in Nijmegen binnenstapt zie je de recyclingsbakken van The Green Scissors in de kapsalon staan. Na de kappersbehandeling gooien we het afgeknipte haar in deze recyclingsbakken van The Green Scissors. Het haar van onze klanten wordt op deze manier teruggebracht naar een goed product voor de natuur.

Als duurzame kapper zijn wij altijd op zoek naar samenwerkingspartners om onze manier van werken nog duurzamer te kunnen maken. Kapsalon Flor in Nijmegen is de enige kapper in Nijmegen die 100% vergan en duurzaam is.

Heb je vragen over onze duurzame werkwijze en/of vegan producten? Of wil je een kappersafspraak plannen in onze duurzame kapsalon in Nijmegen? Neem contact met ons op of bel naar 024 38 88 322.