Skip to main content
nieuws

Alles over de verschillende krultypen

Er zijn verschillende soorten krultypen. Van lichte slag tot extreem gekruld (kroes) haar. Wat elke slag- of krultype precies nodig heeft is heel verschillend. Daarom knippen we bij Salon Flor aan de hand van jouw krultype. Zo kunnen we het knippen en het productgebruik het best afstemmen op jouw haar. In deze blog leggen we je per krultype uit wat het inhoudt, zodat je voor het maken van een afspraak kunt bepalen welk krultype jij hebt. Omdat type 1 gaat over steil haar, beginnen we bij type 2. 

Krultype 2

Bij krultype 2 hebben mensen zelf lang niet altijd door dat ze krullen hebben. Wanneer het haar namelijk niet op de juiste manier verzorgd wordt, kan het stijler of juist erg pluizig vallen. Krultype 2 is golvend haar, waarbij het haar redelijk plat en recht aan de wortels valt en dicht langs het gezicht zit. Bij krultype 2 valt het haar in een S-vorm. 

Krultype 2A

Krultype 2A heeft de lichtste slag van het stel. Het haar is gemakkelijk recht te trekken en kan snel inzakken bij het gebruik van zware haarproducten. Zorg er daarom bij dit type krul voor dat je producten gebruikt die lichtgewicht zijn.

Krultype 2B

Krultype 2B is iets sterker golvend dan 2A. Vooral vanaf de oren naar beneden heeft dit krultype een wat sterkere slag.

Krultype 2C

Dit type heeft de sterkste slag. Deze slag begint al meteen vanaf de hoofdhuid en vormt een mooie S-vorm. Dit haartype is vaak ook wat dikker.

Krultype 3

Vanaf krultype 3 spreken we over krullen in plaats van slag. Bij dit type is er sprake van veerkrachtige en duidelijk zichtbare krullen. Dit haar heeft veel volume, maar is tegelijkertijd vatbaar voor pluis. Daarom is het belangrijk dat je goed weet hoe je met dit krultype om moet gaan, zodat de krullen mooi gedefinieerd vallen. 

Krultype 3A

Krultype 3A heeft een grove krul. De krullen hebben een grote, losse spiraalvorm.

Krultype 3B

Krultype 3B zijn ten opzichte van type 3A wat strakker en steviger.  

Krultype 3C

Krultype 3C heeft kleine, strakke spiraalvormige krullen. De krullen zitten dicht op elkaar en zorgen voor een volumineus kapsel

Krultype 4

Krultype 4 heeft hele strakke, dichte krullen. Dit type krul wordt vaak kroeshaar genoemd. Deze krul is van nature wat droger. Direct vanaf de hoofdhuid vormt het haar zeer kleine krullen.

Krultype 4A

Dit krultype heeft kroeshaar met een wat ‘lossere’ krul en bestaat uit kleine S-vormige strengen. De krullen zijn vaak kwetsbaar en stug en krimpen tot wel de helft van hun lengte wanneer ze droog zijn. 

Krultype 4B

Krultype 4B bestaan uit strakke krullen met een scherp Z-vormig patroon. Ze zijn klein, strak, en hebben soms weinig definitie.

Krultype 4C

Krultype 4C is een nóg kleinere en compactere krul. Doordat de krullen zo compact zijn, zijn ze soms niet zichtbaar voor het oog. 

Algemene verzorgingstips voor jouw krullen

Bij krullend haar is het énorm belangrijk hoe en met welke producten je het verzorgt. We geven je alvast een aantal tips:

  • Was maximaal 1x per week je haar
  • Gebruik producten zonder sulfaten, siliconen, minerale oliën en uitdrogende alcoholtypes. 
  • Gebruik geen gewone handdoek om het haar te drogen, maar een microvezel handdoek of bijvoorbeeld een T-shirt. 
  • Gebruik voldoende product. Alle haren moeten gevoed worden met het product om een gelijkmatige krul te garanderen.

Meer weten over jouw krultype en hoe je jouw krullen kunt verzorgen?

Salon Flor is een gespecialiseerde krullenkapper die met iedere type krul uit de voeten kan. Wil je meer weten over jouw krultype en het productgebruik per krultype? Kom langs in de salon of maak online een afspraak.

Een bezoekje aan Flor betekent genieten van haarverwennerij pur sang. Onze passie voor het vak maakt dat wij van alle markten thuis zijn, wij zijn zowel een herenkapper, dameskapper en krullenkapper. Ons gepassioneerde team is altijd op de hoogte van de laatste trends en de beste kniptechnieken zoals Japanse layers, effileren, slicen, inknippen en choppen. Daarnaast werken wij met ecologische, duurzame producten. Tijdens jouw bezoek staat persoonlijke aandacht, een ongedwongen sfeer, goed advies, creativiteit en vooral jij, centraal.

Om een canvas voor mooi haar te creëren, kun je bij ons genieten van een multi-sensorisch Authentiek Beauty Concept Memento behandeling, geïnspireerd door mindfulness. Ontdek hoe een harmonieuze waservaring haar- en hoofdhuid reinigt en zuivert, door massagebewegingen die gericht zijn op specifieke drukpunten om ontspanning te bevorderen. Om haar, geest en ziel opnieuw in balans te brengen, worden langzame en ritmische bewegingen gebruikt om een moment te creëren van pure ontspanning.